MIJN WERKWIJZE

Intakegesprek


Vrijblijvende kennismaking (20 minuten)
We beginnen met een intakegesprek, waarin we samen onderzoeken of er een klik is en ik jouw kan helpen. Een korte vraagverkenning en kennismaking.

Eerste Sessie


Tijdens de eerste sessie (80 minuten) nemen we wat langer de tijd om te achterhalen wat jouw hulpvraag precies is.
Van daaruit stellen we een plan vast voor het verdere traject.


Vervolgsessies


Tijdens de vervolgsessies (50 minuten)

stel ik vragen en draag ik instrumenten aan.

Een gemiddeld traject duurt

7 á 10 gesprekken. Afhankelijk van jouw vraag en onze aanpak maken we hier afspraken over.MIJN AANPAK

Mijn aanpak is positief en oplossingsgericht!


Zonder oordeel, met begrip en flexibiliteit probeer ik jou op een positieve manier te begeleiden naar de voor jouw beste oplossing en volgende stap. Dit doe ik door inzichten te creëren en instrumenten aan te dragen waarmee je kunt oefenen. Tijdens mijn studie Psychologie heb ik veel theoretische kennis opgedaan, dit samen met mijn specialisatie coaching en een verdiepende opleiding counselling zorgt ervoor dat ik met een goede theoretische onderbouwing, maatwerk kan bieden wat praktisch toepasbaar is.


Een combinatie van:

  • Psychologie –  ik werk vanuit de humanistische stroming en positieve psychologie. Het leven is net zoals jij altijd in ontwikkeling. Als jij jezelf richt op wat er wel is, helpt je dit om nog verder te groeien.
  • Coaching – door middel van coaching kan ik jou begeleiden vanuit het hier en nu naar de vervolgstap. Dit doen we door concrete doelen te stellen en deze om te zetten in acties.
  • Counselling – heeft mij geleerd ons ook te richten op de onderliggende problemen. Hoe is het probleem ontstaan, wat zijn onderliggende oorzaken en patronen die verandert of opgelost kunnen worden.

Veel gebruikte methoden: Oplossingsgerichte coaching, Cognitieve gedragstherapie, Mindfulness, Rationele Emotieve Therapie en Transactionele analyse.